Ergonomie

Wat is Ergonomie?
Ergonomie is de wetenschappelijke studie van de mens in relatie tot zijn omgeving. Dit kan een product, ruimte of werkplek zijn. Ergonomie zit vervat in ons dagelijks leven, maar is vooral bekend in arbeidssituaties. Het is afgeleid van de Griekse woorden ‘ergon’ (werk) en ‘nomos’ (wet) en moet ervoor zorgen dat de veiligheid en gezondheid van de werknemers verzekerd wordt. Bij het ontwerpen van consumentengoederen en interieurs speelt vooral comfort en het doeltreffend functioneren een rol. (Bron: Wikipedia)

Wat heb jij er mee te maken?
Uit de bovenstaande definitie valt te leven dat elk product in jouw omgeving een onderdeel van (jouw) ergonomie is.

Wat vinden wij er van?
Wij van Dynamup vinden ergonomie erg belangrijk. Door fysieke omstandigheden zijn we gaan nadenken over hoe het beter kan. Wat voor effecten ons dagelijks leven op ons lichaam heeft en hoe we dat kunnen optimaliseren.

Zitten
We zitten veel, volgens Hidde van de Ploeg meer dan de Duitser en Belgen! Los van rugklachten zoals bij ons of de pijnlijke noodzaak van zoals bij een van onze testers, zorgt veel zitten voor een verhoogde kans op kanker, hartfalen, diabetes, nier- en leverproblemen. Deze animatie legt op een duidelijke manier uit waarom langdurig zitten niet goed is.

Staan
Dus denken mensen dat staan de oplossing is. Maar bij langdurig stil staan (langer dan 1 uur achter elkaar) pompen de beenspieren het bloed niet meer richting hart. Naast problemen met de doorbloeding hebben werknemers met een staand beroep ook opmerkelijk vaak rugklachten en klachten aan de heupen, knieën en voeten. (Bron: Ministerie van SZW)

Dynamisch werken
Maar wat is dan de oplossing? Afwisseling! Dynamisch werken. Een paar uur zitten, een paar uur staan per dag. Verdeeld in blokken van verschillende lengtes. En daar heb je natuurlijk een handige oplossing voor nodig!

Niet de perfecte oplossing                  Ontworpen en geproduceerd in Nederland

EnglishDutch